Linser

På Brillman har vi många års erfarenhet av kontaktlinser. En del av våra kunder började köpa linser hos Brillman redan i början av 70-talet. Mycket har förstås hänt på 50 år och vi gör allt för att hänga med i utvecklingen. För att kunna tillpassa linser som passar så bra som möjligt arbetar vi med en s.k. topograf. Den fungerar som en kamera som ger en bild av hornhinnan ungefär som en orienteringskarta med höjdavvikelser. Det underlättar för oss om vi ska hitta linser till ett öga med tex en oregelbunden hornhinna, ovanlig form eller ärr.

ATT TÄNKA PÅ

Med dagens moderna material är riskerna väldigt små för dig som använder kontaktlinser. A och O är god handhygien och sunt förnuft. Med sunt förnuft menar vi tex att du inte använder linser längre tid än den som rekommenderas, att du vilar från linser om du är röd och irriterad i ögonen eller vid förkylning. Använd bara den linsvätska din optiker ordinerat och du ska givetvis inte använda någon annans linser.

Det är viktigt att låta undersöka sina ögon minst en gång per år. Då kontrollerar vi att dina ögon mår bra och att linserna stämmer i styrka. Ibland kan man behöva prova linser i något nytt material eller byta linsvätska.

Vi har en webshop där du själv kan beställa linser direkt från oss. Är du redan kund här behöver du inte hålla reda på vilka styrkor du ska ha utan vi ser det i din journal.